RUDENS GARŠU KAFIJA

04-11-2015

 

Arī Tu noteikti esi pamanījis, ka katru gadu arvien no jauna rudenī savu popularitāti iegūst kafijas dzēriens ar nosaukumu “Pumpkin spice latte”. Šī dzēriena pamatā ir ne tikai pati kafijas, bet arī klāt pievienotās rudens garšvielas un, jā, ķirbju biezenis. Izklausās interesanti, vai ne? Kā ko tādu pagatavot mājās? Izrādās, ka tas nemaz nav tik sarežģīti. Prasīs nelielu sagatavošanos un nedaudz vairāk laika kā vienkārši kafijas uzvārīšana, bet tomēr… ir taču rudens un rīti ilgāk tumši. Pamēģināsim?

 

Vienai personai Tev būs nepieciešams :

1/2 krūzīte espresso vai stipras, melnas kafijas

3 /4 krūzītes piena (derēs arī sojas, mandeļu utt.)

1 ēdamkarote ķirbja biezeņa

2 tējkarotes medus, kļavu sīrupa ( kā saldinātāju izmantot vari arī cukuru )

1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta

garšvielas ( ingvera pulveris, kanēlis, malts muskatrieksts )

 

Pagatavošana :

Vispirms sāc ar stripras, melnas kafijas pagatavošanu. Tad nelielā katliņā, uz vidējas uguns uzkarsē pienu, medu, ķirbju biezeni, garšvielas – rūpīgi maisa. Kad gar katla maliņām sāk parādīties burbulīši, ņemam nost no uguns un pievienojam vaniļas ekstraktu. Ar rokas blenderi ( vai jebkuru citu līdzīgu virtuves aparātu) saputo piena maisījumu līdz tas ieguvis viegli krēmīgu, gaisīgu konsistenci. Kad tas izdarīts – lejam to krūzītē un pievienojam iepriekš pagatavoto melno kafiju. Gatavs! Lai labi garšo!

 

 FOTO : livesimply.me

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU