ZIVJU LETE

07-09-2015

 

Tikai pirms pāris mēnešiem atvērtā Zivju Lete (Dzirnavu iela 72) par apmeklētāju trūkumu sūdzēties nevar un pamatoti. Ienākot nelielajās restorāna telpās, uzreiz ir skaidrs, ka vieta ir īpaša un aiz tās noteikti slēpjas kāds interesants stāsts un tas nekur tālu nav jāmeklē. Murads Jushko, Zivju Letes īpašnieks, ir dzimis Rīgā, bet 20 gadu vecumā aizbrauca uz ASV, vēlāk uz Maskavu, lai strādātu restorānu industrijā. Pirms gada viņš atgriezās Latvijā, lai beidzot paliktu šeit un realizētu sen izsapņoto sapni par paša veidotas, dvēseliskas vietas atvēršanu, kura vienotu cilvēkus ar mīlestību pret jūras veltēm, izcilu gaumi mūzikā, dizainā, ēdienā utt. Interjerā kopējā atmosfēra radīta iedvesmojoties no tavernām Spānijā, Francijā, Beļģijā un galu galā no tā, kas pašiem no sirds patīk.

 

 

Lieta, kuru noteikti būtu jāpiemin – Zivju Letē nav ēdienkartes. Savu izvēli vari izdarīt pie letes, kur pie sienas uz metāla plāksnītēm atrodams viss dienas piedāvājums. Aiz tās pašas letes notiek arī lielākā restorāna rosība – šefpavāru pavadībā tiek gatavotas mīdijas, garneles, austeres, vidažādākās zivis utt. Piedāvājums nav plašs, bet ir vienmēr mainīgs. Ja nezini, ko izvēlēties (kā tas bija gadījumā ar mani), pasūti “Nereāli gardi” , kur no visa pa druskai , ja vēlies izmēģināt visiem zināmu, pārbaudītu vērtību, nogaršo zivju burgeri – būs garšīgi!

Nekas šajā vietā nebija tā kā biju iedomājusies, tieši tāpēc aicinu Tevi doties uz Zivju Leti un izbaudīt… Nekur citur Rīgā neko līdzīgu neatradīsi, es apsolu!

 

 FOTO : Beāte Ligere

Beāte Ligere, stilsbeztabu.lv redaktore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU