MEDUS BUMBIERI

03-09-2015

 

Ilgāku laiciņu neesam publicējuši nevienu recepti, tāpēc labs veids kā no jauna to sākt darīt – piedāvāt ļoti vienkāršu, sezonālu recepti, kuru izmēģināt jau šajā vakarā. Jūsu uzmanībai – medus bumbieri!  No laukiem atvesti vai tirgū nopirkti, bumbieri ir klāt un to sezona officiāli sākusies! Nedaudz salduma, nedaudz karstuma un burvīgs deserts jūsu galdā!

 

Tev būs nepieciešams :

- 8 vidēja izmēra bumbieri

- sēkliņas no vienas veselas vaniļas pāksts

- 1/2 glāze medus ( ..vai pēc izvēles)

- 1/2 deserta vīna

- apelsīna miziņa

 

Tavs rīcības plāns :

Uzsildi krāsni līdz 200 grādiem. Bumbierus sagriez un apslaki ar medus, vaniļas un vīna miksu, pievieno apelsīna miziņu. Liec uz cepamās pannas un vēlreiz rūpīgi apmaisi. Pārklāj cepamo pannu ar foliju un liec cepeškrāsnī uz ~30 minūtēm. Pēc ~30 minūtēm noņem foliju un liec cepeškrāsnī uz vēl 15 minūtēm vai kamēr notikusi karamelizācija un bumbieri kļuvuši nedaudz lipīgi. Gatavs! Pasniedz tikko ceptus vai ar vaniļas saldējumu.

FOTO : donnahay.com.au

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU