KO GLABĀT LEDUSSKAPĪ, KO ĀRPUS TĀ?

31-08-2015

Tie, kuri regulāri dodas iepirkties uz tirgu zinās, ka lauku labumus visbiežāk nopirkt sanāk daudz par daudz vai vismaz nedaudz vairāk kā bija plānots – maisiņi pilni ogām, zaļumiem, dārzeņiem utt.  Skaidrs, ka uzreiz to visu neapēdīs, tāpēc jautājums – kur un kā tos labāk uzglabāt? Ledusskapī vai ārpus tā? Mums ir atbildes! Īsumā :

 

Ledusskapī glabā :

- ogas

- cukini, pupiņas, ķirbjus, kabačus, ziedkāpostus, sēnes, kukurūzu, gurķus, selerijas kātus, papriku

- zaļo lapu dārzeņus

- sakņu dārzeņus (izņemot saldos kartupeļus)

 

Ledusskapī neglabā :

- tomātus (aukstums maina tomātu tekstūru)

- baziliku (aukstums lapas padara melnas un slapjas)

- citrusaugļus

- saldos kartupeļus ( tajos esošā ciete pārvēršas cukurā )

- sīpolus, ķiplokus (tiem piemērota vēsa, sausa, tumša vieta )

- banānus ( daudz ātrāk iegūst melnos plankumus)

 

FOTO : hellonatural.co

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU