6 triki mikroviļņu krāsnī

13-08-2015

 

Daudziem no mums mikroviļņu krāsns ir labākais draugs brīdī, kad vēlamies ietaupīt laiku – tajā var uzsildīt vakardienas pusdienas vai izkausēt ledusskapī sasaldēto sviestu, bet tik pat ļoti tā noder arī citām praktiskām darbībām. Gandrīz neticami, bet mikroviļņu krāsnī Tu vari …

- Grauzdēt riekstus un kokosrieksta skaidiņas. Tādā veidā ne tikai piešķirsi tiem papildus tekstūru, bet iegūsi fantastisku aromātu. Trīsdesmit sekundes krāsniņā (…līdz skaidiņas brūnas vai rieksti ieguvuši aromātu) un gatavs!

 

- Saputot pienu kafijai. Garšo latte, bet mājās nav piena putotājs? Traukā ar vāku ielej pienu, spēcīgi sakrati, noņem vāku, uz 30 sekundēm ievieto mikroviļņu krāsnī un putots, uzkarsēts piens gatavs!

 

- Kaltēt garšaugus. Mikroviļņu krānsī ieklāj papīra dvieli, uz tā izvieto garšaugus (kaltēt var arī citrona miziņas) un pa virsu uzklāj vēl vienu papīra dvieļa kārtiņu. Trīsdesmit sekundes vai līdz brīdim, kad tie izkaltuši pakarsē un ņem ārā.

 

- Sagatavot salātus burgeriem, salātiem vai lavašam. Šis triks noderēs tiem, kuri nemīl ēst salātlapas, īpaši tās, kuras liekas šķietami biezas un nesagraužamas. Salātus nomazgā, rūpīgi nosusina, izvieto vienu pie otras, ieliek mikroviļņu krāsnī uz 10 sekundēm un gatavs!

 

- Pagatavot mājas sieru. Tev būs nepieciešama viena glāze piena, viena glāze citrona sulas un šķipsniņa sāls. To visu samaisi, ieliec karstuma izturīgā traukā un mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm. Gatavo masu samaisi, nokās lieko šķidrumu un izspied caur virtuves marli. Gatavs!

 

- Pagatavot kartupeļu čipšus. Ļoti plāni sagrieztās šķēlītes (ieteikums izmantot speciālu rīvi) nomazgā, rūpīgi nosusina, apsmērē ar olīveļļu, izklāj uz pannas un liek mikroviļņu krāsnī uz 3 minūtēm, apgriež uz otru pusi un turpina karsēt vēl 3 minūtes.

FOTO : foodnetwork.com

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU