BROKASTU NAŠĶIS

19-03-2015

 

Fantastiski vienkārša un pārsteidzoši garda maizīte , kura kalpos par lielisku parastās vai graudu maizītes aizvietotāju, brokastu našķi vai vēla vakara saldo ēdienu. Mājās gatavotā, saldā un sātīgā banānu maizīte ar kafijā mērcētām rozīnēm. Runā, ka lieliski garšo ar plānu, plānu bio sviestiņa kārtu. Pagatavojama daudz un dažādos veidos un garšu variācijās, lūk, viena  no tām :

Nepieciešams :

- 3 ļoti nogatavojušies banāni ( …jo vairāk brūno punktiņu, jo saldāks un bagātīgāks ir auglis),

– 2 lielas vai 3 mazas olas, kafijā mērcētas rozīnes ( izvāri kafiju, pārlejam pāri rozīnēm un pagaidi, kamēr tās kļuvušas pavisam mīkstas),

– 2 glāzes miltu,

– 80 gr sviesta (mierīgi vari aizvietot ar pusi glāzes olīveļļas vai kokosriekstu eļļas),

– 1 1/4 tējkarote sodas,

– 1 tējkarote sāls,

– cukurs un vaniļas ekstrakts pēc izvēles

Vispirms no banāniem pagatavo biezeni (vislabāko rezultātu iegūsi, ja banānus saspaidīsi ar dakšiņu), tad tam pievieno sviestu, olas, vaniļas eksraktu un rūpīgi samaisi. Citā bļodā kopā samiksē miltus, sodu, sāli un cukuru. Samaisam kopā mitrās un sausās sastāvdaļas, un, kad tas izdarīts, piemaisam klāt burvīgās, kafiju uzsūkušās rozīnes. Maisām, maisām, maisām!

Ietaukojam maizītes cešanai paredzēto formu (1.5l), iesildām krāsniņu līdz 180 grādiem un laižam sauļoties uz 50 līdz 60 minūtēm jeb līdz brīdim, kad maizītē iedurtam koka irbulītim vairs nekas nepielīp klāt. Gatavs!

FOTO : femmefarfalle.com

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU