Banāni uz kociņa

24-11-2014

 

Cik tomēr ātri skrien laiks! Nu jau atkal par sevi liek manīt kārtējie Ziemassvētki – pilsētā parādās pirmās grandiozās svētku egles, pamazām sākam nobriest dāvanu gatavošanas maratonam, ģenerējot jaunas idejas, ar kurām iepriecināt mīļos šoreiz, kopā būšana un, protams, lielā izēšanās. Lai arī kā ziemas mēnešos kārotos pēc kā sātīga, mirkli pirms svētkiem našķosimies ar ko vieglāku, piemēram, banāniem uz kociņa. Ļoti viegli pagatavojams, ļoti garšīgs un jāsaka, ka arī figūrai draudzīgs našķis.

 

Būs nepieciešams:

Banāni

Saldējuma kociņi (var aizstāt ar vienreizējām dakšiņām vai tmldz.)

Šokolāde

Dekori (izmantoju apgrauzdētas auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, saulespuķu sēklas, brūno cukuru un krāsainos cukura dekorus)

 

Banānus pārgriež uz pusēm, sasprauž uz kociņiem un liek saldētavā uz stundu.

 

Īsi pirms banānu ņemšanas ārā no saldētavas, ūdens peldē izkausē šokolādi. Tajā mērc tikko no saldētavas izņemtos banānus un apber ar dekoriem. Šokolāde uz aukstā banāna ātri sacietē, tāpēc dekorus vajadzētu turēt pa rokai un bērt tos uzreiz pēc banāna pamērkšanas šokolādē.

Iespēja improvizēt gan ar banānu lielumu, ko spraust uz kociņa – tie var būt uz pusi pārgriezti banāni vai banānu šķēlītes, šokolādē var ietīt banānu visā garumā, vai tikai kādu tā daļu, galu galā šokolādes vietā var izmantot arī ko citu, kā arī šokolādes veidi ir dažādi, taču vislielākā improvizācija ir dekori – veselīgāki, tādi kā auzu pārslas vai saulespuķu sēkliņas, vai krāsaināki, tādi kā krāsainie cukura dekori. Katrā ziņā šo tik vienkāršo našķi ir ļoti viegli pārvērst māsklas darbā.

Labu apetīti! Jābrīdina, ka kārums no galda pazudīs ļoti ātri!

FOTO: Rita Antonova

Sagatavoja Rita Antonova, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU