IZKALTĒ MĪĻĀKOS GARŠAUGUS

07-07-2014

 

Kad rabarberi jau savārīti ievārījumos, pirms siltumnīcas gurķīši iemarinēti un sakārtoti burkās, parūpējies par saviem mīļākajiem garšaugiem, kuru šobrīd svaigā formā Tev noteikti netrūkst.

Kaltētiem augiem piemīt daudz izteiktāka garša un aromāts kā tikko plūktiem, tāpēc, kad ķersies pie to izmantošanas, atceries, ka Tev būs nepieciešama 1/3 vai pat 1/4 daļa no tā, kas rakstīs receptē.

 

Pirms liec tos kaltēties, pienācīgi sagatavojies. Nomazgā, notīri un pilnībā nosusini tos. Kad tas izdarīts, novieto tos telpas vissiltākajā un sausākajā vietā uz minimums 3 nedēļām. Ja vēlies tos kaltēt ārā (zem jumta), apsedz ar papīra maisiņu, lai tiem nepiekļūst putekļi un kukaiņi.

Garšaugus kaltēt vari arī mikroviļņu krāsnī – atdali lapiņas no kāta, pilnībā nosusini tās un novieto  starp diviem papīra dvieļiem. Tālāk liec mikroviļņu krāsnī un ļoti augstā temperatūrā paturi 30 sekundes (atkārto, ja nepieciešams). Atceries,ka garšaugus vari arī sasaldēt.

Iedvesmu meklē arī mūsu t/c Spice Home blogā

FOTO : food52.com

Beāte Ligere, stilsbeztabu.lv redaktore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU