PUSDIENU CEPUMI

07-05-2014

 

Mūsu čaklā viesautore Rita jau pastāstīja kā pagatavot veselīgo uzkodu jeb cepumus, kuru sastāvā tikai banāni un auzu pārslas (recepti meklē šeit). Es šoreiz padalīšos ar ko līdzīgu. Šie ir auzu pārslu cepumi, kuru recepti laika gaitā esmu papildinājusi tik tālu, lai tie kļūtu par maniem visu laiku mīļākajiem. Patiesībā ne tikai recepti, arī to izmēru.

Vienai standarta izmēra pannai nepieciešams : 3 glāzes auzu pārslas , liels banāns, tumšā šokolāde, 3 olas, 100 grami sviests un cukurs.

 

Vispirms sausā pannā apgrauzdējam auzu pārslas. Kamēr silst panna, lielajā bļodā liekam olu dzeltenumus (baltumus vēlāk…), sviestu, cukuru un cenšamies to visu samaisīt viendabīgā masā. Kad auzu pārslas kļuvušas skaisti brūnas, beram tās klāt bļodā un visu rūpīgi samaisam. Šajā brīdī klāt pielieku arī sīki sagrieztu banānu un tumšās šokolādes gabaliņus.

Laiks uzputot olu baltumus! Kad tas izdarīts, rūpīgi iecilājam to bļodā ar cepumu masu (ja šajā punktā masa nav kļuvusi pietiekami ķepīga, klāt var pievienot pāris ēdamkarotes miltu). Ērtākajā lielumā kārtojam visu uz pannas un liekam cepties 180 grādu karstumā. Man vidēji tās ir 40 minūtes – ilgums atkarīgs no cepeškrāsns un cepumu lieluma.

 

Bildē redzams tas, cik patiesībā lielus cepu šos cepumus. Tie no cepumiem kļuvuši par auzu pārslu batoniņiem un tos ērti paņemt līdzi uz darbu veselīgo pusdienu vietā. Lai garšo!

FOTO : Beāte Ligere

Beāte Ligere, stilsbeztabu.lv redaktore

Komentēt

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU