Sāļās olu kūciņas

17-04-2014

 

Jau kādu labu laiku atpakaļ vēlējos pamēģināt izcept olu tartaletti un Lieldienu tuvošanās, manuprāt, bija īstais laiks to īstenot.
Šis raksts un recepte ir kā veltījums manai kolēģei – mūsu viesautorei Ritai un visiem tiem, kam olas labāk garšo ceptas, nevis vārītas.

Vajadzīgs:

·         Siera mīkla (to iegādājos tuvējā konditorejā)

·         Ola(s) (skaits pēc nepieciešamības)

·         Cepšanas formiņa

Siera mīklu lipina iekš cepšanas formiņas (ne pārāk biezā, ne pārāk plānā kārtā). Tālāk liek cepties cepeškrāsnī no abām pusēm (augšas un apakšas) 220 grādos.

Jācep līdz mīkla paliek nedaudz zeltaini brūna (apmēram 15-20 minūtes), tad jāizņem laukā un uzmanīgi jāiesit tajā ola. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un atkal cep apmēram 20 minūtes līdz ola ir gatava.

Tālāk ar nazīša palīdzību rūpīgi izņem laukā tartaletti un liek uz šķīvja. Garšvielas pievieno pēc izvēles. Var dekorēt ar dillītēm.

Mazā Lieldienu saulīte gatava! Ritas gatavotā majonēze lieliski saskanēs ar šo olu tartaletti. Veseli ēduši!

FOTO: Agate Mališeva

Sagatavoja Agate Mališeva, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU