Mājās gatavota majonēze

11-04-2014

 

Nākamnedēļ mūs gaida lielā olu izēšanās. Domāju, ka neviens vien olas ēd kopā ar majonēzi (un šausmās apkrīt visi veselīgā dzīvesveida praktizētāji). Taču nav ko pāragri uztraukties, jo šogad majonēzi taisīsim paši. Kā izrādās tas ir pavisam vienkārši.

Būs nepieciešams –

divi olas dzeltenumi;

pustējkarote sāls;

3 ēdamkarotes eļļas;

1 ēdamkarote citrona sulas;

1 ēdamkarote ūdens;

1 ēdamkarote angļu sinepju.

 

Ir svarīgi, lai olas būtu istabas temperatūrā, tāpēc laicīgi tās jāizņem no ledusskapja. Atdalām olas baltumu no dzeltenuma (olas baltumu varam izmantot Pavlovu vai bezē cepumiņu pagatavošanā). Dzeltenumam pievieno sāli, citrona sulu, ūdeni un miksē aptuveni minūti.

 

Miksējot pievieno eļļu, pēc tam sinepes. Angļu sinepju vietā var izmantot sinepju pulveri, tad masa būs mazliet biezāka un to vajadzētu atjaukt ar vēl mazliet ūdens. Var pievienot arī citas garšvielas, kas pašam sirdij un vēderam tīkamākas.

 

Majonēze Lieldienu galdam gatava! Paeksperimentējam pirms svētkiem, atrodot sev ideālo sastāvdaļu attiecību. Lai labi garšo!

FOTO: Rita Antonova

Sagatavoja Rita Antonova, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU