Divu sastāvdaļu cepumi

10-04-2014

 

Jāatzīstas, ka mani ļoti simpatizē receptes, kuras sastāv vien no dažām sastāvdaļām. Nesen izmēģināju pagatavot pankūkas, kuru sastāvā ir vien ola un banāns, tagad izmēģināju divu sastāvdaļu cepumus – auzu pārslas un banāns. Garša mani patīkami pārsteidza, tāpēc noteikti iesaku pamēģināt ikvienam. Ļoti veselīgs un viegli pagatavojams našķis, lūk, pagatavošanas instrukcija!

Vajadzēs – glāzi auzu pārslu un divus banānus (vai četrus pavisam mazus), būtu labi, ja banāni pat būtu mazliet iebrūnējuši, jo tad tie ir mīkstāki un masa vieglāk pagatavojama.

 

Banānus un auzu pārslas saber vienā bļodiņā.

 

Kārtīgi (!) ar dakšiņu samīca abas sastāvdaļas kopā, līdz veidojas viendabīga masa bez banānu kunkulīšiem.

 

Sadalīju banānu-auzu pārslu masu uz pusēm, pusei pievienoju tumšo šokolādi, kas lielākajiem saldummīļiem liks iemīlēt šos cepumus vēl vairāk. Šis solis ir opcionāls, man gribējās paeksperimentēt.

 

Ar sviestu mazliet ietauko cepamo pannu, izkārto cepumu masu.

 

Ar karotīti viegli iespiež cepumu masas bumbiņas. Arī šis solis ir opcionāls. Cepumus var likt cepties arī glītā bumbiņu formā, taču es šoreiz vēlējos pēc izskata līdzīgāku tradicionālam cepumam. Liek cepties uz aptuveni 15min 200 grādos.

 

Ļoti, ļoti gardi cepumi, kas absolūti nekaitēs figūrai nu ir gatavi. Pie brokastu tējas, vai dāvināšanai perfekti! 

FOTO: Rita Antonova

Sagatavoja Rita Antonova, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt

  1. Beāte , 10-04-2014 [Komentēt]

    Cepumi ir īsts gardums! Man tieši šobrīd ir tas gods baudīt tos, kuri paslēpušies smukajā trauciņā :)

  2. Lāsma , 15-04-2014 [Komentēt]

    Paldies par gardo recepti :) tapa izmēģināti un atzīti par labiem esam :)

  3. Julie , 05-05-2014 [Komentēt]

    Paldies, cepumi ir tiešām burvīgi. Arī papildināju ar mazliet šokolādi, bet garšīgi arī bez tās.

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU