VĒLĀS BROKASTIS / RESTORĀNS DĀRZS

01-04-2014

 

Neskaitāmas draugu bildes no vēlajām brokastīm jeb brunch sestdienu rītos sakārdināja arī mani uz tādām doties. Par gala mērķi izvēlējāmies starp vēsturiskajām sienām un seno bruģi paslēpušos, viegli rotaļīgu un radošu vietu – restorānu „Dārzs” (Maskavas iela 4, Spīķeri).

 

Restorāns durvis vēris vaļā īsi pēc jaunā gada un atvērts plašam apmeklētāju lokam, jo izvietots divos stāvos. Vienojoties par nosaukumu, komandai uzreiz bijis skaidrs par restorāna konceptu – pozitīvs, saulains, ‘dārzīgs’ interjers un latviešu virtuve modernās ieskaņās. Pirmajā stāvā – nepiespiestas un saulainas sajūtas, otrajā jau virmo intīmāka gaisotne, kur kolosāls interjera elementu un dekoru tandēms uzbur oriģinālu un nudien kolorītu atmosfēru. Pirmajā mirklī, ieraugot otrā stāva iekārtojumu, aizraujas elpa!

 

Restorāna virtuvē apvienota pieredze, ģimenes tradīcijas un dabas dzirkstošs svaigums. Komanda uzskata, ka ēdiens ir ne tikai ikdienas rituāls, tā ir krāsu, garšu un formu saspēle, kas atklāj pārsteidzošu vienkāršību un sirsnību. Ēdienkarte tiek regulāri mainīta, papildināta, tiek pielāgota arī tūristiem, iekļaujot tajā internacionālus ēdienus. Restorāns sadarbojās arī ar pašmāju tirgotājiem, iegādājoties no tiem mūsu pašu Latvijā audzētus produktus.

 

Pirmos brokastotājus restorāns katru sestdienu un svētdienu gaida no 11:00, kur mieloties un čalot līdz pulkstenis rāda 16:00 (cena vienai personai 12 EUR). Piedāvājumā sākot ar omletēm, salātiem, putrām un zivīm līdz karstmaizēm, burkānu kūciņām, pankūkām, jogurtiem, svaigiem dārzeņiem un augļiem, dažāda veida sieriem, našķiem un citiem lieliskiem ēdieniem.


 

Mēs baudījām auzu pārslu putru ar augļu gabaliņiem, sātīgu omleti ar kokteiļgarnelēm, kā arī malkojām izcilu kafiju un panašķojāmies ar zirnīšiem, kukurūzu, vīnogām, sieru un vārītu olu ar pildījumu. Sajūsmā sasitu plaukstas, kad ieraudzīju, ka šeit pieejama svaiga bērzu sula. Trīs glāzes sulas darīja pašsajūtu možāku un garastāvokli vēl labāku.


 

Viens no galvenajiem aspektiem apkalpojošajā sfērā ir personāls, kas šeit ir ieturēts, korekts, zinošs, bezgala smaidīgs un laipns. Restorāna apmeklējums mums bija kā īsts piedzīvojums un svētki vienlaicīgi, par ko tik tiešām ir jāpasakās komandai, kura tik silti mūs uzņēma. Tas mudina mūs atgriezties šeit vēlreiz.

FOTO : Agate Mališeva

Agate Mališeva, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU