BEĶERFEJA

07-03-2014

 

Šķiet, ka Blaumaņa iela pārvēršas par nelielu, atsevišķu pilsētas centru, kur var ne tikai iegādāties ziedus, apmeklēt restorānu, iedzert kafiju un daudz ko citu. Šeit atradīsiet arī burvīgu, kolosālu konditoreju – Beķerfeja ( Blaumaņa ielas 38/40 iekšpagalmā, kur ne ziņas, ne miņas no trokšņainajām Rīgas ielām) ar šobrīd pavisam nelielu kafejnīcu, kur saimnieko divas partneres, kuras apvienojušas kopā apkalpošanas servisa un individuālo konditorejas izstrādājumu gatavošanas pieredzi.

 

Beķerfeja principā strādā uz individuālajiem pasūtījumiem. Tas nav ātrais bizness, meitenes dara visu lēnām, kvalitatīvi, mierīgi, uzklausot katra klienta vēlmes. Burvīgi lolojumi, īstens roku darbs. Meitenes saka, ka kūkas vienmēr rodas kopā ar klientu, šeit neesot tāda standarta kūku piedāvājuma, te vienmēr kaut kas mainās, top un tiek uzburts, ņemot vērā viņām dārgo klientu ieteikumus. Meitenes nepievieno ķīmiskos garšas pastiprinātājus un uzlabotājus, izmanto ekoloģiskos miltus, labu sviestu, krējumu, pienu, saldo krējumu, ko cilvēki ļoti novērtē. Kāda sabiedrībā zināma dāma pēc tam, kad bija pasūtījusi kūkas, esot izteikusies, ka Beķerfejas gardumi ir nevis ēdami, bet baudāmi!

 

Atgriezeniskā saite no klientiem esot fantastiska – laimes sajūtas apgaroti, viņi zvanot un rakstot, mīļi sakot paldies par garšīgajām kūkām, kas meitenēm dod jaunu spēku turpināt savu darbiņu.

Šeit top aveņu siera kūkas, sarkano apelsīnu siera kūka, macaroons – smiltsērkšķu, šokolādes, pistāciju un grauzdētu ķirbju sēklu, ar kafiju, kanēli, vaniļu, dažādiem pildījumiem, vaniļas biskvīta kūka ar biezpiena krēmu, karamelizētām auzu pārslām, marmelādi un ogām, krēma liķiera siera kūka ar avenēm, kuras pamatne tikusi gatavota no auzu pārslām, ķirbju sēkla, lazdu riekstiem un šokolādes, cepumi (mielojos ar pilngraudu cepumu, kas cepts no pilngraudu miltiem, klāt pievienots labs cukurs, klijas, auzu pārslas un nedaudz sviesta. Ļoti garšīgs!), trifeles. Šobrīd meitenes sākušas praktizēt šokolādes konfekšu gatavošanu. Kūkas un tortes tiek rotātas dažnedažādos veidos – ar augļu šķēlītēm, macaroons, rudzupuķu smalkajiem ziediņiem, vasarās – ar margrietiņām.

 

Beķerfejas meitenes īpaši stilsbeztabu.lv un mūsu mīļajām lasītājām izstrādāja jaunu recepti brīnišķīgam un sievišķīgam groziņam, ko katra var pagatavot mājās un iepriecināt sevi Sieviešu dienā.

  1. Bļodiņā sagatavo mandeļu un mīklas masu (125 g mandeļu plāksnītes, 125 g pūdercukurs, 2 olu baltumi, vaniļa). To visu samaisa (nekuļ), pievieno 25 g izkausēta sviesta, atkal samaisa, bļodiņai pārklāj pāri plēvi un atstāj uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā pievieno 20 g miltus, samaisa.
  2. Uz cepam papīra ar karoti masu klāj plānos aplīšos un cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr tie kļūst zeltaini (apmēram 15 minūtes).
  3. Ņem laukā un uzmanīgi ar platu nazi noņem nost.
  4. Pamatni rūpīgi apliek ap papīra groziņa apakšu, lai izveidotu formu.
  5. Tālāk groziņos tiek likts putukrējums ar cukuru un rotāts ar augļiem pēc izvēles. Mēs rotājām ar zemenēm, mango un granātābola gabaliņiem, pa virsu pievienojot passion fruit gabaliņus un sasmalcinātus pistācijas gabaliņus

 

Paldies Beķerfejas meitenēm par šo recepti, kā arī personīgi pasakos par jauko uzņemšanu – liekot roku uz sirds, varu teikt, ka šīs sirsnīgās meitenes prot uzburt svētkus pat vienkāršā darba dienas pēcpusdienā. Vēl joprojām kavējos fantastiskās atmiņās par šo pēcpusdienu, jo, būdama kopā ar cilvēkiem, kas tik tiešām mīl savu darbu, ieguvu milzīgu pozitīvu emociju devu.

FOTO :  Agate Mališeva

Sagatavoja Agate Mališeva, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU