SĀC RĪTU AR… / AR PARĪZES GARŠU UZ DARBU

19-02-2014

 

Turpinot tēmu par brokastīm un ķermeni kā pretpoliem, kuri nepievelkas, man aizvien vairāk patīk ideja par take – away rītiem. Skaistu dienas pirmo daļu var uzburt arī ārpus savas mājas. Protams, pie laikapstākļiem, kad līst un vējains, iešanu uz darbu pat ar gardāko kafiju termokrūzē nevarētu nosaukt par skaistāko procesu. Tomēr, kamēr pelēkajos rītos vēl vēlamies ilgāk pagulēt, brokastu daļu vari pārcelt arī uz darbu. Es ticu, ka skaisti un gardi iesākts rīts pārvēršas lieliskā dienā pat bez tā kārotā saules siltuma vai pavasara bezrūpības galvā.

 

Man šķiet, ka kruasāns ir viena no labākajām brokastu idejām. Pilnīgi tirpiņas noskrien iedomājoties, cik gardi varētu smaržot rīti Parīzē. Lai gan perfektam sviesta kruasānam neko klāt pa neprasās, tajā var iepildīt arī dažādus gardumus.  Manam variantam Tev vajadzēs: labu kruasānu (šoreiz izmantoju daudzgraudu), svaigo sieru, bazilika pesto, spinātus, vārītu olu.

 

Ja darbus māk sadalīt, tad miegamīļiem šo brokastu pagatavošanas laiks varētu dikti patikt. Kruasāna pildīšana process laiku prasīs ļoti nedaudz.  Iesmērē tajā svaigo sieru, bazilika pesto (izmantojot savu vasarā pagatavoto, garšo fantastiski!), saliec spinātus un sagrieztu olu. Priekšroku dodu mazāk vārītām jeb skrejošajām olām (running eggs). Voala! Ietin papīra tūtiņā un brokastis ir gatavas doties ar Tevi uz darbu!

Ko vēl var pildīt kruasānā? Dažādus sierus kopā ar ievārījumiem, zaļumus, gurķi, tomātu un   žāvētu šķiņķīti, avokado un sieru, salami desu un dažādus dārzeņus, lasi ar svaigo sieru, kā arī dažādus augļus ar medu, piemēram.  Svarīgi vienmēr padomāt par kādu mitrāku sastāvdaļu, lai gardums nepārvēršas nebaudāmi sauss. Tāpēc es vienmēr pamatam izmantoju svaigo sieru, mājas bazilika pesto vai vienkārši sulīgākos dārzeņus vai zaļumus.

 FOTO : Justīne Kalēja

Sagatavoja Justīne Kalēja, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU