DABISKĀ KRĀSVIELA TAVIEM CEPUMIEM

14-02-2014

 

Šajos svētkos ir jauki, ja vari iepriecināt kādu kārumnieku ar ko mājās gatavotu, piemēram, cepumiem sirsniņas formā un rozā krāsā. Man šī ideja ļoti patīk, tāpēc gribētu aicināt visus, kuri nolēmuši ķerties pie ”krāsainajām” svētku receptēm, izmantot dabīgās krāsvielas. Kā piemēram, tik lielisko biešu radīto rozā toni, kas cepumu vai kapkeiku krēmam piedos īpašu Valentīndienas noskaņu!

Lai pagatavotu šos cepumus Tev vajadzēs: 130g miltu, 60g mīksta sviesta, 50g cukura, 1 sakulta ola, 1/2 tējk. vaniļa,

Lai pagatavotu rozā krēmu Tev vajadzēs : 50g saldā krējuma, 50g baltās šokolādes, 60g mascarpone siera, 1 tējk. svaigu sarkano biešu sulas

 

Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Kārtīgi sajauc miltus ar sviestu, tad pievieno olu, cukuru un vaniļu. Visu labi samīca. Mīklu izrullē apmēram 3mm biezu un ar formiņu izspiež sirsniņas. Liek uz pannas (labi, ja ir cepampapīrs) un cep aptuveni 10-12 min. Kad gatavi ļauj pilnībā atdzist.

Ūdens peldē liec kausēties šokolādi. Pa to laiku līdz stingram krēmam saputo mascarpone sieru ar saldo krējumu. Pielej izkausēto šokolādi un kārtīgi samaisa. Pašās beigās pievieno tējkaroti svaigi spiestās biešu sulas. Ja mājās nav sulas spiedes, tad pie biešu sulas var tikt to sarīvējot uz vissmalkākās rīves. Sarīvēto masu likt smalkajā sietiņā un caur to izspiest sulu.

Dekorēt cepumus arī var dažādi. Ja nav konditorejas uzgaļu, tad krēmu var vienkārši uzsmērēt ar mazu karoti vai otiņu un rezultāts būs tikpat jauks. Čakli strādājot, kopējam gatavošanas laikam nevajadzētu būt garākam par 1 stundu.

 

FOTO : Aiva Krasovska, singforyoursupperblog.com, annies-eats.com, iheartnaptime.net

Sagatavoja Aiva Krasovska, bloga  I did not go to cooking school autore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU