SILTIE ZIEMAS DZĒRIENI

29-01-2014

 

Sāk šķist, ka ar aukstumu ārā ir pavisam vienkārši – salam vienkārši patīk iekniebt mūsu glītajās ciskās un deguntiņos. Mums atliek tikai turpinās tuntulēties (lasīt – silti ģērbties) un sildīties ar siltiem ēdieniem un dzērieniem. Līdzīgi kā brokastu putra, kura mani un visticamāk ne vienu vien ir nogarlaikojusi, tagad tā ir arī ar dzērieniem – tēja, ingverdzēriens, tēja, ingverdzēriens, tēja, viss, vairs nespēju!

Lūkojos pēc kā jauna, uzdūros dažām varbūt sen aizmirstām un dažām nekad nedzirdētām silto dzērienu receptēm. Lūk, septiņas idejas, ko izmēģināt nedēļas garumā!

 

1. Saldējuma dzēriens

Būs nepieciešams – 200g sviests, glāze cukura, glāze brūnā cukura, 2 ēdamkarotes mandeļu ekstrakta, 2 glāzes vaniļas saldējuma.

Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, balto un brūno cukuru, pievieno mandeļu ekstraktu un saldējumu. Maisa, kamēr masa kļūst viendabīga. Krūzē pievieno aptuveni 1/3 šī maisījuma, pārējo piepilda ar karstu ūdeni. Dekorē ar putukrējumu, kanēli. Šādu maisījumu var sasaldēt un pēc vajadzības pievienot karstam ūdenim, kad kārojas, kas salds un sildošs. Paradīze krūzītē!

 

 

2. Vaniļas piens

Būs nepieciešams – piens, cukurs un vaniļas ekstrakts.

Sasilda pienu, pievieno cukuru un vaniļu. Tik vienkārši, taču tik, tik, tik gardi!

 

 

3. Ziemas limonāde

Būs nepieciešams – citrons, medus un kanēlis.

Trīs iepriekšminētās sastāvdaļas sajauc kopā karstā ūdenī, taču nevajadzētu aizmirst, ka medu nevajadzētu likt verdošā ūdenī.

 

 

4. Nutellas siltumdzēriens

Būs nepieciešams (6 personām) – 1 1/2 glāze piena, 1/4 glāze saldo krējumu, 2 olas, 1 olas dzeltenumu, 1/4 glāze cukura, 1 ēdamkarote miltu, 1 vaniļas pāksts, 2 ēdamkarotes Nutellas

Katliņā uz vidējas uguns uzsilda pienu, pievieno tam vaniļas pāksts sēkliņas, kā arī pašu pāksti. Nogaida līdz tas uzvārās un ļauj atdzist aptuveni 6 minūtes.

Olas, olas dzeltenumu, miltus un cukuru samaisa viendabīgā masā. Pievieno to atdzisušajā piena un vaniļas šķidrumā un samaisa. Samaisīto masu liek atkal uz plīts, uzvāra un uzreiz ņem nost no uguns. To nepārtraukti maisa aptuveni 6-8minūtes pēc noņemšanas no karstuma.

Pievieno Nutellu un ievieto katliņu aukstā ūdenī vai ledū. To maisa, kamēr atdziest. Ja vēlas, var pievienot klāt arī rumu (1/4 glāzes).

Process gana piņķerīgs, toties silti gan gatavošanas, gan tā baudīšanas procesā.

 

 

5. Lavandas karstā šokolāde

Būs nepieciešams – 2 glāzes piena, 80g tumšās šokolādes, 30g piena šokolādes, 1/4 tējkarote lavandas ziediņu, 1/2 glāze saldā krējuma, 1/4 tējkarote vaniļas ekstrakta, 1/2 tējkarote cukura

Sasilda pienu ar lavandas ziediem uz vidējas uguns līdz uzvārās un ņem nost no karstuma. Izņem lavandas ziedus un liek pienu atpakaļ uz karstuma, pievienojot šokolādi. Kad šokolāde izkūst, ņem nost no karstuma.

Saldo krējumu, cukuru un vaniļas ekstraktu stingri saputo un liek virsū karstajai šokolādei.

 

 

6. Šķiet, ka nu jau aizmirstais – karstvīns

Būs nepieciešams – pudele sarkanvīna, 1/4 glāze brendija, 3 glāzes nesaldināta ābolu sidra, 1/4 glāze medus, 4 kanēļa standziņas, 1 vaniņas pāksts, 1 ēdamkarote krustnagliņu, 3 zvaigžņu anīsu.

Katliņā uzsilda vīnu, brendiju, sidru un medu. Noņem no karstuma un pievieno pārējās sastāvdaļas. Ļauj ievilkties aptuveni pusstundu.

 

 

7. Bumbieru un piena dzēriens

Būs nepieciešams – 1 glāze piena (ideālā gadījumā mandeļu piena), 1 bumbieris, kanēlis.

Bumbieri, pienu sablenderē un dekorē ar kanēli. Var pasniegt gan aukstu, gan karstu. Šoreiz izvēlamies karstu un sildamies!

FOTO: babble.com; lindawagner.net; flourishingfoodie.com; alamodejournals.com; nutritionfor.us; blog.seasonwithspice.com; butterwithasideofbread.com

Sagatavoja Rita Antonova, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU