Sviesta gardums

06-01-2014

 

Jauno gadu iesākot, vēl mazliet par kārumiem, kas aizvadītajās dienās īpaši bagātīgi pildījuši mūsu vēderus . Šoreiz par to, kā mājās pagatavot saldo sviestu. Šāda kāruma pagatavošana, līdzīgi kā Beātes gatavotais muslis, aizņems vienu vakaru, taču panašķēties varēs ilgtermiņā. Pie tam dažādos veidos – šādu sviestu var izmantot to vienkārši smērējot uz maizītes, pievienot to putrai vai izmantot kūku, cepumu vai pankūku cepšanai.

 

Nepieciešams : sviests,  kaltētas vai svaigas dzērvenes, apelsīns, medus vai pūdercukurs. Var izmantot jebkuru sastāvdaļu, kas pašam garšo un šķiet gan saderīga ar sviestu. Tas varētu būt, piemēram, šokolādes gabaliņu sviests, banānu vai zemeņu sviests, medus un kanēļa sviests vai riekstu sviests. Izpausties var pēc sirds un vēdera patikas.

 

Sviestu patur istabas temperatūrā, lai vieglāk varētu savienot visas sastāvdaļas, dzērvenes sasmalcina, norīvē apelsīna miziņu (var arī pievienot mazliet apelsīna sulas), pievieno medu vai pūdercukuru (vai abus), visu samaisa, pagaršo vai kas netrūkst un sviestiņš gatavs!

 

Veidojot šādus sviesta krājumus, nevajadzētu aizmirst, ka iespējams taisīt arī dažnedažādus sāļos sviestus – siera, zaļumu, ķiploku, čili un vēl, un vēl, un vēl… Atliek tikai aizskriet pēc sviesta paciņas un piešķirt tai odziņu! Lai labi garšo!

FOTO: Rita Antonova; allymmyrecipes.com

Sagatavoja Rita Antonova, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU