Ilzes Veisbārdes iecienītākās svētku receptes

23-12-2013

 

Pagājušās nedēļas beigās publicējām interviju ar Jāņa Rozes grāmatnīcu tīkla reklāmas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāju Ilzi Veisbārdi. Jau solījām, ka šī mēneša intervija būs īpaša – īpaša ar to, ka Ilze padalījās ar mums savās receptēs. Ir pēdējais brīdis, lai kaut ko nošpikotu svētku galdam, lūk, idejas!

 

TRADICIONĀLAIS GROKS

150ml ūdens

40ml apelsīnu liķieris

2 ēdamkarotes grenadīna sīrupa

1 melnas tējas maisiņš

Apelsīns

Kanēļa standziņa

Anīsa zvaigzne

2 krustnagliņas

Augstā glāzē pagatavo stipru tēju, pievieno apelsīna šķēlītes, pielej liķieri un pieber vias garšvielas. Visu lēni izmaisa. Virsējā kārtiņā uzlej grenadīnu.

 

BURKĀNU KŪKA AR VĪĢĒM

350gr burkāni

200gr žāvētas vīģes

150gr augu eļļa

3 olas

250gr milti

180gr. cukura

2 tējk. Cepamais pulveris

1 tējk. sāls

2 tējk. soda

½ citrona sulas

Es izmantoju sarīvēto burkānu masu, kura palikusi pēc burkānu sulas izspiešanas. Burkānu masai pievieno sagrieztas žāvētas vīģes un augu eļļu. Olas sakuļ ar cukuru. Miltos iemaisa cepamo pulveri un citrona sulā izšķīdinātu sodu. Visu samaisa viendabīgā masā un cep 24cm apaļā formā vai kēksa formā 45minūtes. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

CŪKAS FILEJA KĀRTAINĀS MĪKLAS APVALKĀ

1 cūkas fileja

250gr kārtainās mīklas

250gr šampinjoni

1 sīpols

Sāls, pipari

Pannā apcep sīpolu, šampinjonus un pievieno sāli un piparus. Pēc tam pannā apcep cūkas fileju. Uzveltnē kārtaino mīklu, kursi pa virsu izlīdzina saceptos šampinjonus un uzliek cūkas fileju. Visu sarullē garā kukulītī, kuram galus aizloka ciet. Virsu pārsmērē ar olu un liek cepeškrāsnī cepties 30min. Var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.

 

CEPTU DĀRZEŅU SALĀTI AR SVAIGIEM SPINĀTIEM

300gr svaigas mazās spinātu lapiņas

500gr dažādi krāsaini dārzeņi: sīpols, burkāns, paprika, ķirbis, selerija sakne u.c.

50gr valrieksti

Pesto, balzamiko mērce

Dārzeņus olīveļļā apcep uz pannas vai cepeškrāsnī, apslakot ar eļļu. Cep 15min, lai nav mīksti, bet vidēji cieti. Lielā šķīvī kārto spinātu lapiņas, kuram virsū uzliek apceptos dārzeņus. Pārber ar grauzdētiem valriekstiem, pesto un visu nedaudz pārlej ar balzamiko mērci. Ēd kamēr silti.

FOTO: No personiskā arhīva

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU