Gardēža meistarklase

29-11-2013

 

Pirmo Adventi raidījumā “Esi gardēdis!” svinēsim kopā ar pavārkluba prezidenti, talantīgu un ļoti atbildīgu dāmu no gardēžu pasaules- Svetlanu Riškovu. Svetlana kā jau īstens sava darba patriots un mīlētājs centās gan man, gan skatītājiem parādīt labāko un interesantāko no sava aroda. Vienīgā bēda, ka raidījuma laiks ir ļoti ierobežots un katru detaļu diez vai režisore un montieri spēs parādīt. Varu vien atklāt, ka saldais ēdiens vien, kam nosaukums ziemas mežs un tas darināts speciālās koka kastītēs, kurām mētelīti – adītu kamzoli darinājusi Svetas vecmāmiņa un kurā vēl ir oderīte izlietota konservu kārbiņa, pavāre gatavoja ar milzu uzcītību vismaz stundu. Šis saldais ēdiens bija jaunrade un ceru, ka to novērtēs saldummīļi.

 

Savukārt,  es ar palīgiem klāju pirmās Adventes galdu. Tā kā Ziemassvētki ir mani mīļākie svētki un galvā rosās miljons domu, nekādi nevarēju izšķirties kurš galda klājums piemērotāks tieši Ziemassvētku vakaram, tāpēc radās doma katrā adventē klāt atšķirīga stila un noskaņas svētku galdu. Dažādām gaumēm, dažādām iespējām.

 

Pirmajā reizē uzsvaru liekam uz dabisko un vienkāršo.  Šāds galda klājums var tapt gan omulīgā virtuvē gan viesistabā. Uz dēļa galda liekam cepampapīru galdauta vietā, zīmējam ar mērcēm pēc sirds patikšanas savus stāstus uz tā, sarindojam šķīvju vietā panniņas, saliekam čiekurus un kā galveno dekoru izmantojam lielo adventes sveču ceļu. Lai tas taptu izmantoju floristu ziedu pamatnes, kurām apkārt aplīmēju kociņu sētu un pa virsu sabēru čiekurus.

 

Kā jau iepriekš rakstīju bija sajūta, ka šoreiz ar 4 svecēm neiztikt, liku 12 par katru nodzīvoto mēnesi. Kad sveces iedegtas un bezgala gards ēdiens galdā ( Sveta regulāri piedalās arī dažādos pasaules pavārkonkursos), laiks pie galda sēdināt mīļos, tuvos un izsalkušos-pēc miera, gaismas un sātīgas maltītes. Lai top šo sestdien plkst.9.25! Gaišu un mierpilnu pirmo Adventi!

 

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU