SALDAIS GARDĒDIS

10-11-2013

 

Aizvadītajās brīvdienās, “Esi gardēdis!” studijā bija tiešām salds, salds un vēlreiz salds! Ciemos nāca Agnese Zeltiņa, kura gatavoja gardus itāļu ēdienus . Mani favorīti – ļoti ātri pagatavojamie apelsīnu salāti un super ātrā un super gardā burkānu kūka bez miltiem. Agnese stāstīja par piedzīvojumiem,  2 gadus dzīvojot Itālijā, dalījās ar  virtuves un dzīves smalkumiem, kā arī atklāju savu šī brīža nodarbi.

Ļoti aizkustinošs likās brīdis, kad Agnese satikās ar savu meitu, kura līdzi atnesa līdz pašas cepto kūku šedevru – vienās rozēs un krēmkrāsās. Agnese nebija gaidījusi savu meitiņu, tāpēc pār vaigiem ritēja patiesas pērļu asaras. Pie tam, bezgala amizanta bija gan mātes, gan meitas kūku sastapšanās. Agnese pat samulsa, bet es saku, ka jāpriecājas, ka katra nākamā paaudze mūs pāraug un rada arvien ko jaunu un nebijušu. Mēs, kuriem laimējās kūkas baudīt, atskārtām, ka abas bezgala gardas, bet tik tiešām katra ar savu stāstu, dzīves pieredzi un filozofiju.

Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē galdu klāju ar sarkano paklāju. Lai izvairītos no ierasti oranžā ķirbju uznāciena, tos nokrāsojām baltā krāsā. Lielo ķirbi izgrebām un izveidojām vāzi, mazie dekoratīvie ķirbji noderēja kā svečturi. Rudens kompozīcijā izmantotie pīlādži atgādina, ka tieši mazās košās odziņas ir gan dzīves sūrie, gan vērtīgie brīži.

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU