GRUZĪNU GARDĒDIS

01-11-2013

 

Ir kāda man sirdij ļoti tuva zeme un tā ir Gruzija. Pagājušā gada rudenī man bija iespēja tajā viesoties, kad mūs laipni viesos uzņēma izslavētā Boržomi minerālūdens ražotnes ļaudis. Kopš tā laika, maza daļiņa sirds pieder šai zemei. Tāpēc lieliski saprotu rakstnieci Noru Ikstenu, kura šai zemei atdevusi savu sirdi gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Šonedēļ tiešām no sirds iesaku skatīties raidījumu “Esi gardēdis!”, jo tas patiesi bij viens no labākiem ierakstiem, kāds jebkad bijis. Fantastiski viesi rosījās manā improvizētajā virtuvē, gaisā virmoja gardi aromāti, ēdiens bija izcils, bet… vislabākās bija sarunas – īstas, nesamākslotas un dzīvas. Patiesi priecājos, ka iepazinos ar Noru, smēlos iedvesmu un enerģiju no viņas stāstiem, kā arī apguvu gruzīnu virtuves meistarklases knifus. Ap Noras gatavoto ēdienu visa filmēšanas grupa spietoja kā bites ap medu. Noteikti pagatavošu šādu izcilu maltīti arī saviem mīļajiem, jo, ja kāds jums ļoti dārgs, tad nekas nešķiet par grūtu, vai tā nav tiesa?

Galdu klājām Gruzijas iespaidā. Kalni, vīnogas, lavaša maizīte, ragi no kuriem dzer čaču un sudraba vīna glāzītes, kurās paslēpām liesmojošas svecītes.

Viesos Noru pārsteigt ieradās gan viņai, gan man, gan daudziem sirdij tuvs mākslinieks ar ļoti labu humora dzirksti, trāpīgiem tekstiem par lietām, kuras nekad nepāriet. No viņa uzzināju jaunu vārdu savienojumu drunk-write, kas man ļoti iepatikās. Tā jau arī ir – reizēm īstas pērles atvējo arī laba vīna iespaidā. Galvenais ir tās pierakstīt. Un tieši to arī šis mākslinieks ir izdarījis. Kurš tas ir? Skatieties raidījumu šo sestdien, plkst.9:30 un atrakstiet kā jums patika! Gruzīnu kaislību pilnu jums nedēļas nogali!

Komentēt

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU