POPKORNA BUMBAS

30-10-2013

 

Nenoliedzami – pēdējā laikā aizraujamies stāstīt ne tikai par modi un dizainu, bet arī pierakstīt savas mīļākās receptes. Te nu ir nākamā – popkorna bumbiņas tumšajās šokolādē kā lieliskas un veselīgas Helovīna uzkodas. Pagatavot viegli, skatīties patīkami – der! Nepieciešams : popkorna graudi, eļļa, medus, tumšā šokolāde, jūras sāls.

Vispirms sagatavo popkornu un atliec to lielā bļodā atdzist. Pa to laiku medu, sajauktu kopā ar jūras sāli (..un citām asām garšvielām, tas pēc izvēles) liek uz pannas sildīties. Šo masu noteikti nevajag vārīt, no uguns jānoņem tieši brīdī līdz pilnībā uzkarsis!

 

Kad medus un sāls masa krietni sasildīta, pamazām tai pievieno sagatavoto popkornu un maisa. Šo daļu nepieciešams veikt tiešām lēni un saudzīgi, lai medus nesalīp vienā vietā. Kad tas izdarīts un masas temperatūra ir krietni padzisusi  – sāc veidot popkorna bumbiņas un novieto tās uz pannas, lai nobeigumā tās varētu ielikt ledusskapī pilnīgai atdzišanai.

Kamēr viss paklausīgi dziest ledusskapī – izkausē tumšo šokolādi popkorna bumbiņu pārliešanai. Pārlej tās un liec visu atpakaļ ledusskapī, kad viss sacietējis- ķeramies klāt pie gardās uzkodas!

FOTO : bethmichelle.com,  blog.freepeople.com

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU