KAFIJA AR PLUSIŅU

12-09-2013


Kafijas cienītāji, sarosieties! Esam sagatavojuši jums recepti kā padarīt savu kafijas baudīšanas prieku vēl garšīgāku. Šis kafijas ledus gabaliņu kokteilis var tikt gatavots gan aukstā veidā, gan arī siltā. Taču vispirms, soli pa solītim. (P.S. Šeit mūsu viesautores Annas atspirdzinošās frappes recete)

Nepieciešams: kafija ( 2 tējkarotes), kakao  ( 2 tējkarotes), piens ( 200 ml), ogas (pēc izvēles).

 

Uzvāriet melnu kafiju. Ļaujiet tai ievilkties un atdzist. Kad tā ir atdzisusi, lejiet to ledus gabaliņu saldēšanai paredzētajā trauciņā un liekat saldētavā. Es parasti atstāju tos saldēties uz visu nakti, taču pietiek arī ar pāris stundām, lai tie būtu pilnīgi sasaluši.

 

Tiklīdz kafijas gabaliņi ir gatavi, variet sākt sildīt pienu. Es parasti pievienoju arī kakao, lai garša būtu bagātīgāka. Sasildīto pienu sajauciet kopā ar 2 tējkarotēm kakao un kārtīgi samaisiet līdz tas pilnībā izšķīdis. Cukurs gan netiek izmantots, jo kokteilis beigās sanāk pietiekami salds. Tālāk pildiet glāzi ar kakao sajaukto pienu un mazliet samaisiet. Nu ir kārta sasalušās kafijas gabaliņiem. Es izmantoju 3-4 gabaliņus uz glāzi. Jūtieties brīvi pievienot kafijas gabaliņus cik vēlaties. Varat likt klāt arī svaigas vai saldētas odziņas, piemēram, avenes.

 

Gatavojiet šos kokteiļus arī saviem mīļajiem vai cienājiet ar tiem ciemiņus! Karstu kafijas kokteili pasniedziet ar apakštasīti un karotīti, bet aukstu variet pasniegt glāzē ar salmiņu, vai pat šampānieša vai vīna glāzē. Lai līksmo visas garšas kārpiņas!

FOTO : Agate Mališeva

Sagatavoja Agate Mališeva, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU