Šajā karstajā laikā tā vien gribas izlauzties no telpām, novilkt apavus un basām kājām skriet pa brīnišķīgo, svaigo mauriņu. Beidzot ,pēc šīs ilgās un drēgnās ziemas, mēs to varam! Kravājam mugursomas, ieplānojam tirgus apmeklējumu un dodamies ārā! Vasara it kā ir šašlika sezona, bet, godīgi sakot, tie šašļiki jau ir apnikuši. Burgeri arī it kā sagatavoti gana daudz. Patiesība ir tāda, ka grillēt var jebko, tāpēc “ņemsim to visu vieglāk” un grillēsim sezonālos dārzeņus!
Grillmaizītes :
- 1 klaips ciabatta
- svaigi tomāti
- mozzarella
- sviests
- pipari
- sāls
Pavisam vienkārši – maizes šķēlei uzsmērē sviestu, uzliec sieru, tomātšķēli. Pa virsu pārbārsti sāli un pipariņus. Liec cepties uz karstām oglēm. Gatavas, kad sieriņš izkusis. Apēst nekavējoties! Šeit kombinācijas ir bezgalīgas. Vari variēt ar sieriem un dārzeņiem vai augļiem.
100% drošs salikums ir camambers ar zemenēm vai bumbieriem.
Sēņu iesmiņi :
- šampinjoni
- zilie sīpoli
- laims
- nektarīni vai saldas plūmes
- olīveļļa, sāls, pipari
Visas sastāvdaļas sagriez daiviņās vai nelielos gabaliņos un saliec bļodā. Pievieno garšvielas un eļļu. Kārtīgi apmaisi un spraud uz kociņiem. Cep grillā, kamēr dārzeņi apbrūninājušies.
Dārzeņu tako :
- kukurūzas tako laiviņas
- mango
- avokado
- paprika
- ķiršu tomātiņi
- sīpols
- laims
- sāls, pipari
- sauja rīvēts sieriņš
Sagriez mango, avokado, papriku, ķiršu tomātiņus un sīpolus smalkos gabaliņos. Pievieno sāli, piparus, laima sulu un pildi tako laiviņās. Pa virsu saber sieriņu un liec uz grilla restītes un cep kamēr sieriņš izkusis.
Vasarīgais gurķūdens :
- 1 liels gurķis
- 1 citrons
- 1 laims
- sauja piparmētras
- 3 l ūdens
Gurķi nomizo un sagriez smalkos gabaliņos. Sablenderē kopā ar piparmētrām un citrusaugļu sulu. Caur sietu nokās, saglabājot šķidrumu. Gurķu sulai pievieno 2-3 l ūdens, 4 ēdamkarotes brūno cukuru un samaisi. Ļauj ievilkties. Pasniedzot var pievienot ledu.
FOTO : Mārcis Gaujenietis
Sagatavoja Anna Birmane, stilsbeztabu.lv viesautore