Uzkoda vasarai

21-05-2013

Ko ēdīsim vasarā? Auksto zupu, grillētu gaļiņu, daudz un dikti zaļumus un ogas. Vasara ir tas gadalaiks, kad nu tik tiešām neprasās nekas trekns un sātīgs. Ir jālūko pēc dārza labumiem. Tāpēc meklējām vieglu uzkodu receptes, ar kurām padalīties šeit. Mums iepatikās cukini čipsi – viegla uzkoda, ko pagrauzt vasaras vakarā pie atspirdzinoša dzēriena ar labu sarunu biedru.

Kas būs nepieciešams, lai šādu uzkodu pagatavotu?

1. Cukini

2. Milti

3. Sāls

4. Augu eļļa

Ņemam cukinī, griežam plānās (vai arī ne tik plānās) apaļās šķēlītēs, apviļājam miltiņos, apkaisām ar garšvielām un liekam karstumā.

Taču šeit uzreiz jāpiemin, ka improvizācija virtuvē ir laba lieta un ar šo recepti varam variēt pēc sirds patikas. Pirmkārt, varam cukini apviļāt ne tikai miltos, bet, teiksim, pienā un pēc tam rīvmaizē, lai iegūtu kārtīgu kraukšķi. Otrkārt, sāls vietā varam lietot kādu citu savu iemīļoto garšvielu – ķiploku sāli, kajēnas piparus, maltu papriku utt. Treškārt, čipsiem ne obligāti ir jābūt apaļiem – varam cukini griezt arī garenos klucīšos, zvaigznītēs, sirsniņās utt.

Vēl arī atšķiras veidi, kā cukini čipsus pagatavot – viens no variantiem ir tos vārīt eļļā (2-3min), taču otrs – veselīgākais, būtu tos cept cepeškrāsnī (220 grādos 25-30min).

Čipsus var apkaisīt arī ar sieru, vislabāk parmezānu.

Lai labi garšo!

FOTO: zerocalorielife.blogspot.com; 100daysofrealfood.com

Sagatavoja Rita Antonova, stilsbeztabu.lv viesautore

Komentēt



2012 | STILS BEZ TABU